Over de Vereniging

Wat is Neuraaltherapie?

Neuraaltherapie (NT) is een manier om de persoon te behandelen door de integrerende en regulerende functie van het  zenuwstelsel, vooral het  vegetatieve  of autonome zenuwstelsel.

Het lichaam en de geest zijn onafscheidelijk in de mens, en het zenuwstelsel is een van de manieren waarop emoties in het lichaam worden uitgedrukt.

Alle organen en weefsels van het organisme hebben zenuwvezels waarmee hun functies kunnen worden gereguleerd en tegelijkertijd zijn alle zenuwvezels met elkaar verbonden en vormen ze een netwerk. Dit zenuwnetwerk dat de delen van het lichaam met elkaar verbindt, is plastisch, verandert en past zich aan de prikkels en behoeften van elk moment aan.

Elke gebeurtenis die een  irritatie in een neuraal netwerk veroorzaakt, kan de regulerende functie ervan verstoren en als gevolg daarvan kunnen de weefsels in het beïnvloede gebied worden gewijzigd. Een irritatie in een zenuwvezel betekent ook een irritatie in het netwerk waarvan het deel uitmaakt, dus de verandering zit in het hele netwerk en de manifestaties ervan kunnen worden weerspiegeld en gevoeld in andere delen van het lichaam, vooral die waar er al een zenuwvezel is. aanleg genetica of eerdere aandoeningen.

vereniging-neural-img-one

Neural therapy is a medical approach that
diagnoses.

vereniging-neural-img-two

Neural therapy is a medical approach that
diagnoses.

vereniging-neural-img-three

Neural therapy is a medical approach that
diagnoses.

Oorzaak en doel van de neuraaltherapie.

Hoe werkt het?

De NT heeft alleen tot doel deze irritaties van het zenuwweefsel te neutraliseren zodat die zenuwvezels en het netwerk waartoe ze behoren, weer in balans komt en het lichaam zijn zelfgenezende mechanismen kan herstellen.

In onze relatie met de patiënt is hun  levensgeschiedenis fundamenteel,  omdat het suggereert welke ervaringen hun zenuwstelsel op specifieke punten hebben kunnen verstoren. Littekens van verwondingen of ingrepen, opgelopen infecties, tandheelkundige aandoeningen en emotionele schokken zijn voorbeelden van ervaren verschijnselen die irritatie in uw zenuwstelsel kunnen veroorzaken.

Het  lokale anestheticum  (LA), meestal  procaïne,  is de enige stof die bij deze therapie wordt gebruikt, hoewel het doel in ons geval niet anesthetisch is, maar diagnostisch en therapeutisch. Onderzoek en ervaring hebben aangetoond dat de toepassing van LA in lage concentraties (verdund met zoutoplossing) de geïrriteerde focus van zenuwweefsel kan neutraliseren, het elektrische potentieel ervan kan repolariseren en het membraan kan stabiliseren.

Zo kan de  injectie van LA in de geïrriteerde punten van het zenuwstelsel  het herstel van zijn functie mogelijk maken en op deze manier het evenwicht van het organisme vergemakkelijken, in zijn fysieke, mentale en psychische dimensies. 

De afname of verdwijning van pijn na het injecteren van de LA in het pijnlijke en/of dysfynctionele gebied kan ertoe leiden dat men denkt dat het effect verdovend is, maar deze verklaring wordt uitgesloten wanneer de verbetering dagen, weken, maanden of jaren aanhoudt, aangezien we weten dat procaïne wordt gemetaboliseerd. binnen enkele minuten in de weefsels. Bovendien injecteren we in TN vaak niet in de pijngebieden, maar in de weefsels waar de levensgeschiedenis van de persoon suggereert dat er irritatie van de zenuwvezels kan zijn.

Op deze manier hebben we kunnen zien hoe de injectie van LA in een litteken van een blindedarmoperatie lage rugpijn kan verbeteren of doen verdwijnen, of hoe duizeligheid kan afnemen na injectie in het gebied van de amandelen bij iemand die aan herhaalde angina pectoris leed. Deze verschijnselen die tijdens de behandeling met NT kunnen optreden, zijn te wijten aan het neuraaltherapeutische effect, dat wil zeggen aan de reorganisatie van het zenuwstelsel, en niet aan het anesthetische effect.

Wat zijn de belangrijkste indicaties voor een neuraaltherapeutische behandeling?

De redenen voor consultatie kunnen zeer uiteenlopend zijn, aangezien veel aandoeningen kunnen worden verbeterd door de functie van het zenuwstelsel zelf te vergemakkelijken, van verschillende soorten pijn (zowel musculoskeletale als viscerale), een neiging om infectieuze of ontstekingsprocessen te herhalen, allergieën, emotionele somatisaties zoals depressie, angst, stress enz.

NT zou nuttig kunnen worden toegepast door artsen en tandartsen of specialisten, elk in hun vakgebied. In de Belgische vereniging van neuraaltherapeuten hebben we professionals met uitgebreide ervaring in de praktijk en het onderwijzen van deze therapie.

Dit behandelsysteem vormt een aanvulling op uw gebruikelijke medische behandelingen en controles door andere artsen en specialisten die u regelmatig bezoekt.

Neuraaltherapie Research Foundation

Schermafbeelding 2023-06-21 om 17.12.04
Ode aan de Neuraaltherapie-DZ

Get in touch with us and let us
know your questions.